Kurum Adı : Palandöken Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
WEB Adresi : http://palandokenkizihl.meb.k12.tr
Adres : Solakzade Mh. Mevlana Cd. Palandöken / ERZURUM

VİZYON
İMAM-HATİP LİSELERİ OLARAK VİZYONUMUZ; KÜLTÜREL MİRASI DEĞERLENDİREBİLEN, YAŞANAN HAYATI YORUMLAYABILEN VE PROBLEMLERE ÇÖZÜM ÜRETEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRMEK.

MİSYON
Türk Mili Eğitiminin amaçlarını benimsemiş donanımlı, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR
Okulumuz daha yeni kurulmasına rağmen geçen yıl itibari ile il bünyesinde yapılmış olan arapça bilgi yarışmasında seçmelerinde birinci olup guruplar müsabakalarından da bölge üçüncüsü olarak Türkiye finallerine katılma hamkkı kazanmıştır.Bunun yanı sıra badminton ve puanlı atletizm il birinciliği müsabakalarında her iki branştada il üçüncüsü olam başarısı elde etmiş bulunmaktadır.

Öğretmen Sayısı : 42
Rehber Öğretmen Sayısı : 2
Öğrenci Sayısı : 616
Öğretim Şekli : NORMAL
Ders Başlama ve Bitiş Saati : SABAH DERS BAŞLANGICI:08:30 ÖĞLEN DERS BİTİŞ :12:30 ÖĞLEN DERS BAŞLANGICI:13:30 AKŞAM DERS BİTİŞ :15:50
Derslik Sayısı : 24 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 24 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İNGİLİZCE İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : 0
Isınma Şekli : DOĞAL GAZ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ KONUMU İTİBARİ İLE MERKEZ İLÇEDE BULUNMAKTA OLUP ŞEHİR MERKEZİNE OLAN UZAKLIĞI 1.5-2 km dir.
Ulaşım : Okulumuz önünden şehrin her bölgesine dolmuş ve belediye otobüsü geçmekte.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz ilçe merkezinde olduğundan AVM Polis karakolu ve özel hastane ye olan mesafesi en uzak noktası itibari ile 500-600mt bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri : 200
Taban-Tavan Puan Bilgileri : SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALAN OKUL ADRESE DAYALI TERCİH SİSTEMİ

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Spor salonu olan okulumuzda voleybol,basketbol,masa tenisi, satranç,bedminton sporları yapılmakta. Ayrıca bireysel sporcu öğrencilerimiz desteklenmektedir.
Bilimsel Etkinlikleri : Arapça bilgi yarışmaları ve diğer bölgesel, yurt içive yurt dışı etkinliklere katılım yapılmakta
Proje Çalışmaları : Tübitak projeleri